Roul Kierkels Roul Kierkels

Roul Kierkels, senior projektledare på MFM. Roul har jobbat med projektledning i en mängd olika projekt i Holland, Tyskland och Sverige. I Holland arbetade han inom Volvo's samarbetesprojekt NedCar (Volvo, Mitsubishi, Holländska staten). I Tyskland var han en stor del av det team som ansvarade för ledningen av ett omfattande plattformsprojekt som levererade till Volvo's V50, S40, C30 och C70 samt Ford's Focus, C-Max


De sista 7 åren har dock Roul berikat Volvo Personvagnar Powertrain i Sverige. Från 2011 har Roul lett hela installationsavdelningens (Ca 150 personer och 6 sektioner) planerings och budgetarbete.

 

Rouls enorma positiva energi, innovationsförmåga och driv har resulterat i inte bara mycket lyckade lösningar utan också imponerat på medarbetare, chefer och leverantörer världen över.

 

Utmärkta ledaregenskaper, blick för design och presentation har gett Roul uppdraget att ansvara för designen och leda teamet kring Volvo PVs interna drivlinedagar där framtidens motorer, växellådor och installationer presenteras för företagets ledning och medarbetare.

 

Genom åren har Roul kombinerat ledaregenskaper med god teamkänsla vilket resulterat i stor uppskattning bland alla på Volvo personvagnar och bland leverantörer.

 

MFM står för resultat genom passion, humor, arbetsglädje och kreativa lösningar och Roul personifierar detta.

 

Rouls blick för lösningar har också gjort Roul till en av Hollands bättre biljardspelare på 90-talet.

 

Inga situationer är omöjliga för MFM eller Roul men vissa kan ta lite längre tid.

 

 

Erfarenheter

2013 -
Senior Projektledare på MFM AB

Utför nu ett mycket uppskattat uppdrag på ESAB global equipment med att ta fram nästa generations svetshjälmar och svetspistoler.

2011 - 2013

Volvo PV drivlina DLI (bränsle-, avgas-, luft-, kyl- och motorupphängnings-system

Avdelningens konceptledare och projektkoordinator.

Ansvarig för projektledning och budgetering i tidig fas.

 

2006 - 2011

Volvo bränslesystem

Senior projektledare bränslesystem

Ansvarig för att leda och kordinera andra projektledare, konstruktörer och leverantörer till stordåd inom ett av Volvos svåraste områden där lagkrav Volvos höga säkerhetsprofil ständigt utmanar ingenjörerna.

 

2002 - 2006

Volvo/Ford bränslesystem

"Brand leader" inom komplett bränslesystem C1 projekt, Ford Merkenich (Köln)

 

1998 - 2002

Volvo/NedCar bränslesystem

Komponentutveckling och projektledning av kompletta bränslesytem för Volvo & Mitsubishi, Volvo S40, V40 och Mitsubishi Carisma m. fl.

 

 

 

 

Hört från kund

Roul has in just a few days delivered more than I have received in the past months Thank you!,

Greg, ESAB

Roul has really brought some spark into this business!

Ian, ESAB

Positive, persistant and Perfect for this role,

Guy, ESAB